<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 22 februari 2014 : Menen (20km)

zaterdag 22 februari 2014

22 februari 2014 : Menen (20km)

Kazemattentocht


organisatie : wandelclub 12 uren van Lauwe (www.de12urenvanlauwe.be)


De wandelclub "12 uren van Lauwe" organiseerde vanuit Menen de Kazemattentocht. De refter van de Sint-Jorisschool in Menen deed dienst als startzaal. De club had een 3-tal omlopen uitgepijld. We schreven ons in voor de langste afstand (20km). Op de wijk Posthoorn in Wevelgem was er in de Sint-Theresiazaal een rustpost ingericht. Na de start liepen we door het centrum van het grensstadje en door het Brouwerspark en het Park ter Walle. Wat later kwamen we bij de boorden van de Leie en stapten in de richting van Wevelgem. Via een mooie veldweg door de Leiemeersen bereikten we de rustpost. Van hieruit had de parkoersverantwoordelijke een lus van een 7-tal kilometer uitgepijld. Via rustige wegen verkenden we het gebied tussen de wijk Wijnberg in Wevelgem en Menen. We stapten voorbij de Duitse militaire begraafplaats "Menenwald", waar meer dan 48000 Duitse soldaten begraven liggen.( zie site : Menenwald.)
Na de 2de passage in de rustzaal keerden we terug naar Menen. We passeerden de molen "de Goede Hoop" en via een oude Leie-arm bereikten we opnieuw de oevers van de gekanaliseerde Leie, die we volgden tot aan het oude sluizencomplex. De wandelclub trakteerde ons nog op een jenever en wat later konden we de Kazematten bezoeken. Vauban maakte van Menen in de 17de eeuw een versterkte stad en deze ondergrondse ruimten maakten deel uit van de stadsversterkingen. Voor we opnieuw de startzaal bereikten, liepen we nog over de Grote Markt met het stadhuis en het Belfort. Dit bouwwerk is sedert 1999 door de UNESCO beschermd.
Na de tocht reden we via de wijk de Barakken en Halluin naar Bousbecque. Vanuit dit plaatsje langs de Leie, gelegen tussen Halluin en Werviq-Sud zouden we nog het "Circuit Auger de Bousbecque" stappen.

Mijn fotoreportage : Menen 22 februari 2014




Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage