<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 21 december 2013 : Breda (40km)

zaterdag 21 december 2013

21 december 2013 : Breda (40km)

Organisatie : Wandel Sport Vereniging WIEGO ( http://www.wiego.nl/)



42ste Winterserie (2013-2014)

De startplaats van de tocht was in Ginneken, een wijk in het zuiden van Breda. Bij aankomst was het zeer druk in de wat krappe startlokatie. We startten iets na 9 uur en stapten meteen het " Mastbos" binnen, een grote groene long ten zuiden van Breda. De grove dennen van het bos werden vroeger gebruikt om scheepsmasten van te maken en werden dan ook "mastbomen" genoemd.
Na een tijdje kwamen we bij de "Galderse Meren", een recreatiegebied voor watersport. De meren zijn ontstaan door zandwinning en het gebied is genoemd naar het nabijgelegen dorp "Galder". De "Krabbebossen" was het volgende natuurgebied op onze tocht. We bereikten het dorpje Effen en we volgden een poosje de "Aa of Weerijs".
Ongeveer halverwege de tocht was er een rustpost in de kantine van de atletiekvereniging SPRINT, blijkbaar de grootste atletiekvereniging van Nederland. Daarna kwamen we opnieuw in het Mastbos en na een poosje maakten we kennis met de "Galderse heide". Wat verderop werden we door de wandelclub getrakteerd op een bouillon en bereikten na 27km het dorpje Galder. In het café "Knooppunt Galder" namen we een wat meer uitgebreide rust en trakteerden onszelf op een Westmalle. Daarna volgden we stroomafwaarts het riviertje Mark, dat hier Bovenmark wordt genoemd tot we uiteindelijk de rand van Ulvenhout bereikten. Via het natuurgebied "Blauwe Kamer" en opnieuw het Mastbos liepen we terug naar de startplaats in Ginneken.
Het was een mooie tocht geworden met heel veel natuur en bos en onverharde paden.
Na de wandeling gingen we nog iets drinken in het Belgisch Biercafé Moeke en in het café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt.

Mijn fotoreportage kun je hier bekijken : Breda 21 december 2013

Het parkoers : Parkoers Breda 21 december 2013



Verslag volgt.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage