<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 10 november 2012 : Malonne (42km)

zaterdag 10 november 2012

10 november 2012 : Malonne (42km)




Vandaag gingen we op stap in de provincie Namur. De wandelclub Wallonia Namur ( Site Wallonia Namur) organiseerde er vanuit Malonne voor de 40ste keer haar “Marche d’hiver”. Er werd gestart vanuit het immense instituut “Saint-Berthuin”.
 
Malonne is een deelgemeente van Namur en gelegen in de vallei van de Samber. In het dorp is er eveneens een klooster van de  zusters Clarissen dat de laatste tijd geregeld in het nieuws kwam.

We startten rond kwart voor acht en meteen na de start mochten we meteen stevig klimmen en dit via een wegel die ons in korte tijd doorheen het bos hoog boven Malonne bracht. We moesten eventjes bekomen en happen naar adem. We waren onmiddellijk opgewarmd.

Door het bos stapten we nu richting Floreffe en beneden aan onze rechterzijde lag de Samber. Toen we het bos verlieten hadden we in de verte voor ons een mooi zicht op de abdij van Floreffe.

We daalden af tot aan de oever van de Samber en mochten daarna via trappen de steile hoogte beklimmen waarop de abdij is gebouwd. Daarna vervolgden we onze weg in de richting van Franière waar we onze eerste stempel kregen.
Vanuit Franière wandelden we terug richting Floreffe. Via een prachtig stuk natuur en een pad langs een oude arm van de Samber bereikten we opnieuw de rivier. We bleven de oever volgen voorbij de abdij van Floreffe tot in Floriffoux. Hier konden we voor de 2de maal rusten in de stallen van een boerderij, maar we besloten onmiddellijk onze weg te vervolgen.




We verlieten nu het dal van de Samber en we liepen richting Soye. Wat later volgde een stevige klimpartij in een bos (Bois de Namur) en vervolgden we onze weg noordwaarts in de richting van Temploux. In de kantine van de plaatselijke voetbalclub was de 3de rustpost voorzien en hier hielden we een eerste pauze.
 
Na de rust vervolgen we onze weg tot aan de snelweg E42 die we een tijdje volgden. De auto’s en vrachtwagens raasden met veel lawaai voorbij. Wat later vervolgden we onze tocht via het vliegveld  van Temploux richting Suarlée, waar we onze 4de stempel kregen.


Nu ging het opnieuw richting Floriffoux.  Doorheen het “Bois de la Flache” bereikten we de eerste huizen van Flawinne maar daalden uiteindelijk via een mooi pad af naar de 5de controle in de boerderij van Floriffoux.
 
Onze terugtocht bracht ons opnieuw naar de oevers van de Samber en voor ons zagen we in de hoogte Flawinne liggen. Na een poosje draaiden we terug richting Malonne, dat we bereikten via een mooi pad doorheen een bosje. Uiteindelijk bereikten we opnieuw de startzaal.


We lieten ons wandelboekje afstempelen en namen afscheid van onze wandelvrienden. We hadden genoten van een mooie tocht.
 
Nadien brachten we nog een kort bezoekje aan de abdij van Floreffe waar we proefden van het lekkere abdijbier, gebrouwen in de brouwerij Lefèbvre in Quenast.


Hier kun je mijn foto's bekijken : Malonne 10 november 2012




Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage