<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: 4 augustus 2012 : Lécluse (Vallée de la Sensée) 27 km

zaterdag 4 augustus 2012

4 augustus 2012 : Lécluse (Vallée de la Sensée) 27 km

We reden opnieuw dezelfde richting uit als vorige week nl naar de vallée de la Sensée in het noorden van Frankrijk. Deze maal gingen we van start vanuit Lécluse.

We vertrokken voor een tocht van 27km, eigenlijk 2 tochten die we konden combineren . Vanuit Lécluse volgden we eerst een traject van het circuit die vertrok vanuit Tortequesne. Na een kwartuur bereikten we de aansluiting met het parkoers van het circuit "les Bonnettes".


Dit circuit start eigenlijk vanuit Sailly en Ostrevent en is 20km lang. Dit parkoers volgden we vanuit de gids "la vallée de la Sensée" uitgegeven door de "Fédération Française de la Randonnée Pédestre".(circuit "Les Bonnettes")


Vanuit Sailly volgden we een tijdje de loop van het riviertje "le Trinquise" en bereikten we de dorpskom van Biache-Saint-Vaast.




Uiteindelijk bereikten we de oever van het "canal de la Scarpe" en trokken we richting Boiry Notre Dame waar we in de bar van de camping " La Paille-Haute" (http://www.la-paille-haute.com/) eventjes pauzeerden.


Even verder kwamen we voorbij "les Bonnettes" gelegen op het grondgebied van Sailly en Ostrevent. Meer informatie ivm deze "bult" kun je hier vinden : Les Bonnettes.




Na enkele prachtige onverharde "natuurpaden" bereikten we Etaing en tenslotte na 20 km de aansluiting met het andere circuit, dat ons naarTortequesne bracht.


Via een weg door het "marais" waarlangs alle soorten "chalets" waren gebouwd keerden we terug naar onze startplaats in Lécluse.

Het circuit "Les Bonnettes" had ons ten zeerste bekoord en het werd een uitermate prachtige en aangename"natuurwandeling" hoofdzakelijk op onverharde paden en wegen. Die lagen er hier en daar modderig bij of waren zelfs volledig ondergelopen door de overvloedige regen van de voorbije dagen.

De volledige fotoreportage kun je hier bekijken : Lecluse 04/08/2012





Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage